Zuidpolder Eemnes

Zuidpolder, de naam zegt het al. U vindt de nieuwbouwwijk aan de zuidzijde van Eemnes. In totaal komen er zo’n 500 woningen. Deze worden zeker niet in één keer gebouwd. Stukje bij beetje groeit Zuidpolder op bijna natuurlijke wijze. Op die manier is het vanaf de eerste dag genieten in uw nieuwe huis.

De bouw is begonnen tegen het bestaande dorp aan. Zoals we al zeiden: dit wordt bijzonder. Zuidpolder staat voor nieuw wonen, omringd door water en groen, maar dan wel met het bestaande dorp op loop- en fietsafstand. En dat is ideaal, want zo pakt u van al het goede een graantje mee.

Wist u al dat Eemnes – en Zuidpolder dus ook – wordt gezien als de best bereikbare plaats van Nederland? Met de auto bent u binnen 30 minuten in Amsterdam, Hilversum, Utrecht of Amersfoort.

Groen & water

Met de prachtige bossen en heides in het Gooi om de hoek, het water van de Eem heel dichtbij en het Eemmeer in de spreekwoordelijke achtertuin, biedt Eemnes volop recreatiemogelijkheden. Daarbij ligt Zuidpolder letterlijk om de hoek van Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Geniet van de natuur en ontspan, ga fijn sporten of neem de kinderen mee op avontuur.

Bereikbaarheid

Hoewel elke dag hier een beetje als vakantie voelt, moet het ‘gewone’ leven ook doordraaien: boodschappen doen, kinderen naar school, sporten en een verjaardagsfeestje voorbereiden. Gelukkig heeft Eemnes uitstekende winkels, scholen, sporten zorgvoorzieningen die allemaal op de fiets bereikbaar zijn vanaf Zuidpolder.

Rust & ruimte

Zuidpolder geeft ruimte in de breedste zin van het woord. Ruimte omdat u hier midden in een schitterend weidelandschap woont, maar ook ruimte om uzelf te zijn. Het dorpsgevoel is groot en het verenigingsleven speelt een belangrijke rol. De sfeer is prettig en bewoners gaan op een ongedwongen manier met elkaar om. Hier is een prettige balans tussen verbondenheid en vrijheid.

Ontspanning

Ga lekker eten bij Grand Café Eemland of strijk op een mooie zomermiddag neer op het terras van Polderrestaurant De Haven van Eemnes voor een drankje. Goede kans dat u er blijft hangen voor een lekker diner. En zo heeft Eemnes nog meer leuke plekken. Café Staal bijvoorbeeld en ook het Oude Raadhuis en de Theetuin zijn aanraders. En wilt u eens wat anders? ’t Gooi met al haar goede horecagelegenheden én luxe winkels ligt om de hoek.

Locatie bekijken?

Wilt u weten waar Ruijtersweide gebouwd wordt en hoe u ernaartoe moet rijden? Klik op ‘route berekenen’ en u ziet het vanzelf.

route berekenen